Moe van trendwatchers? Ontwikkel je scenario denken

In deze tweede aflevering van de podcast Let op! Situatie wijzigt praten wij, Maarten Korz en Henny van Egmond, over het fenomeen trendwatcher: Hebben ze het inderdaad altijd mis? Zijn het de charlatans die Sander Schichmelpenick beschrijft? Of kunnen organisaties toch wat met trends? Naast trends hebben we het ook over scenarioplanning. We bellen met Sjoerd Hardeman, econoom bij Rabobank, die vertelt over hoe je scenarioplanning kan doen.  

Wil je meer weten over scenario planning? Kijk dan op de website van de Godfather van Scenarioplanning Arie de Geus. Bekijk de vier scenario’s en de 5 stappen methode, van de Rabobank. Wat is scenarioplanning en hoe kun je er mee aan de slag? En een korte introductie tot scenarioplanning.  Upboard en Jestertools  zijn tools die je helpen met online scenarioplanning. 

Verschillende perspectieven zijn een belangrijk uitgangspunt bij vernieuwing. Lees bijvoorbeeld de blog van Coco Jansen over waarom ieder bedrijf met kunstenaars moet werken. Of de blog Niks mis met een goed conflict, waarom altijd maar streven naar consensus eigenlijk helemaal niet zo slim is. 

Wil je meer tools om online te innoveren? Kijk dan naar deze aflevering van InnoUpdate van Maarten Korz waarin hij meer dan 25 tools noemt om corporate innovatie online te faciliteren. Henny is een specialist in nieuwe manier van werken met een focus op cultuur, leiderschap en gedrag. Met Yolk adviseerde hij de afgelopen jaren ruim honderd organisaties. 

In de podcast Let op! Situatie wijzigt praten wij over innovatie, cultuur, leiderschap en gedrag in deze snel veranderende tijden. 

%d bloggers like this: