Innovatie op 1,5 meter

In de eerste aflevering van de podcast Let op! Situatie wijzigt praten wij, Maarten Korz en Henny van Egmond, over de impact van anderhalve meter afstand houden op organisaties. We hebben het over de gevolgen voor het kantoor en het gedrag van de mensen die er werken. We bellen met Ira de Jong, werkplekstrateeg bij IPPM, die het heeft onderzocht. Wat betekent anderhalve meter afstand voor het innovatieve vermogen van organisaties?

Snel innoveren. Daar gaat het nu om. In Where good ideas come from laat Steve Johnson zien hoe dat werkt. Rob Shelton ook. Deze lijst met 19 organisaties die innoveren als reactie op Covid-19. Of deze lijst met tien nieuwe modellen. Of deze vier startups. Hoe werken ze nu online samen aan nieuwe businessmodellen? Met Miro bijvoorbeeld.

En wat betekent het voor leiderschap? Emmanuel Gobillot schreef daarover al in 2005 in The Connected Leader: het gaat over informeel leiderschap. Leiders die als informatiemakelaars voor verbinding zorgen.

De volgende podcast gaat over hoe organisaties zich kunnen voorbereiden door goed te kijken naar trends en scenario’s te ontwikkelen. Vragen daarover kun je aan ons stellen. De stelling van de volgende podcast is: Trendwatchers hebben het altijd mis.

%d bloggers like this: